DLV begeleidde een landbouwbedrijf bij de omgevingsvergunningsaanvraag voor de sloop van de varkensstallen.
Voor de sloop van een aantal stallen werd een omgevingsvergunningsaanvraag opgemaakt. Omdat het niet-residentiële gebouwen betreft van meer dan 1.000 m³ werd er een sloopopvolgingsplan opgemaakt en toegevoegd aan de vergunningsaanvraag.
Na het verkrijgen van de vergunning werd de sloop in house opgevolgd door een sloopdeskundige. Deze voerde een controlebezoek uit na de verwijdering van de aanwezige asbesttoepassingen. Na goedkeuring van de bevindingen van dit bezoek kon de aannemer (aangesloten bij Tracimat) de verwerkingstoelating aanvragen. Hierdoor kon al het steen- en betonpuin als LMRP-puin (laagmilieurisico-puin) naar de breker afgevoerd worden.
Dankzij een vlotte opvolging en correcte administratie kon het sloopattest tijdig worden afgeleverd.
Voor een paardenfokkerij in Izegem gingen onze DLV-adviseurs aan de slag met de opmaak en opvolging van de omgevingsvergunning. Ook werd er aandacht besteed aan het milieuluik.
In Sint-Joris-Winge vind je het varkens- en akkerbouwbedrijf van de familie Vancauwenbergh. Terwijl haar ouders Jan en Carine het landbouwbedrijf uitbaten, ging dochter Cathy richting de landbouwverbreding.
75 jaar geleden legde de vader van Jos Franken de basis voor Franken Agro in Mol. Onder leiding van Jos, Maria en hun dochters An en Leen is het bedrijf uitgegroeid tot een bloeiende onderneming met een focus op graszoden en aardappelen