In de agrarische sector is het aanvragen van een omgevingsvergunning een complex proces. De wetgeving is een kluwen van regels en voorschriften en het verkrijgen van een vergunning vereist vaak een combinatie van diverse studies, afhankelijk van de aard van het project dat je wil realiseren. Bij DLV begrijpen we de milieukundige en stedenbouwkundige eisen die aan jouw project worden gesteld en reageren we snel en adequaat op nieuwe ontwikkelingen.
Wij helpen je graag verder met de realisatie van je plannen in het agrarisch gebied. Dit kan variëren van de opmaak van plannen voor een nieuwe veestal tot het aanvragen van een zorgwoning. Of je nu een land- of tuinbouwer bent die wil uitbreiden, een particulier die een zorgwoning wil creëren, of een ondernemer die in het agrarisch gebied wil bouwen of verbouwen, wij staan klaar om je te ondersteunen.
De bouwshift heeft een aanzienlijke invloed op bouw- en verbouwprojecten in het agrarisch gebied. Deze beleidsverandering beoogt een duurzamer ruimtegebruik door de focus te verleggen van uitbreiding naar inbreiding en hergebruik van bestaande gebouwen. Dit betekent dat er strengere regels en beperkingen kunnen gelden voor nieuwbouwprojecten.
Onze adviseurs helpen je om deze bouwshift te navigeren en ervoor te zorgen dat je project voldoet aan de nieuwste regelgeving.
Elk project is uniek. Vraag dus gerust vrijblijvend meer informatie i.v.m. jouw project.
Neem contact met ons op
In het Oost-Vlaamse Aalter werd een voormalig varkens- en rundveebedrijf omgevormd tot een moderne paardenfokkerij.
Na uitbreiding van de hoofdvestiging in Ieper, werd een nieuw servicepunt voorzien in Kortemark.
Hoeve De Hemel, een historische hoeve uit 1300, kreeg een nieuw leven dankzij broers Pieter en Dries Claeys. Met respect voor het beschermde erfgoed transformeerden zij de oude stallen tot een charmant hoevehotel en breidden ze het paardenpension verder uit.