Omgevingsvergunning Milieuluik

Een omgevingsvergunning is essentieel voor het exploiteren van ingedeelde inrichtingen of activiteiten. Of het nu gaat om hernieuwingen, uitbreidingen of omvormingen, deze vergunning zorgt ervoor dat je bedrijf voldoet aan de wet- en regelgeving. Hieronder lees je meer over het aanvragen van een omgevingsvergunning en wat daarbij komt kijken.

Hernieuwingen en uitbreidingen

Een milieuvergunning werd vroeger klassiek afgeleverd voor een termijn van 20 jaar. Wanneer je huidige milieuvergunning nog niet is omgezet naar een omgevingsvergunning van onbepaalde duur, moet je tijdig een hernieuwing aanvragen. Dit is van groot belang om de continuïteit van je bedrijfsactiviteiten te waarborgen. Daarnaast is bij elke uitbreiding en omvorming van je activiteiten een nieuwe omgevingsvergunning noodzakelijk. Dit geldt bijvoorbeeld als je de capaciteit van je bedrijf wil vergroten of nieuwe installaties wil toevoegen. 

Regels stikstofdecreet

Bij diergerelateerde bedrijven speelt stikstof een cruciale rol. Het stikstofdecreet stelt strenge eisen aan de uitstoot en verwerking van stikstof. Onze adviseurs helpen je om de juiste maatregelen te treffen en te voldoen aan deze regelgeving. 

Bijkomende wetgeving

Als exploitant ben je gebonden aan de algemene, sectorale en bijzondere milieuvoorwaarden opgenomen in je omgevingsvergunning. In bepaalde gevallen kan je als exploitant een verzoek tot bijstelling van de bijzondere milieuvoorwaarden indienen bij de bevoegde overheid.

Daarnaast ondersteunen we jou bij de regelgeving omtrent VLAREM I en II. Deze Vlaamse regelgeving is complex en voortdurend in beweging. Onze adviseurs zorgen ervoor dat je aan alle vereisten voldoet. 

Het aanvragen van een omgevingsvergunning is een complex proces dat kennis en expertise vereist. Of het nu gaat om hernieuwingen, uitbreidingen, omvormingen of bijstellingen van bijzondere voorwaarden, wij staan klaar om je te ondersteunen.

Neem contact met ons op voor advies op maat.