Tomatenkwekerij Den Berk Délice ontstond jaren geleden als samenwerking tussen 4 gelijkgestemde telers: Luc Beirinckx, Hans Van Gool, Paul Van de Mierop en Koen Lauwerysen. Vandaag beschikken ze over 62 ha tomatenkwekerij, verdeeld over 6 productielocaties.
Salmmeir is de meest recente (en zesde) productielocatie van Den Berk Délice. Het bedrijf werd in 2019 gebouwd in Rijkevorsel om in te spelen op de vraag van de retail. De 10 ha serres werden voorzien van LED-belichting om het hele jaar rond een kwaliteitsvol product te kunnen afleveren.
Den Berk deed al meerdere keren beroep op DLV om o.a. de verschillende vestigingen te realiseren, zo ook voor de realisatie van Salmmeir. Onze adviseurs boden begeleiding op vlak van strategie, bouw en milieu. Ze deden de opvolging van het dossier en gingen in overleg met de overheden. Daarnaast werden ook de passende beoordeling en een afwijking brand uitgewerkt. Natuurkundig gezien werd een kleine poel, die werd gedicht omwille van de bouw, op een natuurlijke wijze ruim gecompenseerd naast de nieuwe serre.
In 2021 staat er een uitbreiding met 7,3 ha op het programma en een bijkomende productielocatie: Berkenrijs
Wil je je bedrijf ook laten groeien zoals Den Berk Délice? Of je nu uitbreidt naar nieuwe locaties of innovatieve technologieën implementeert, onze DLV-adviseurs zijn er om je te begeleiden. Neem contact op en ontdek hoe we jouw plannen kunnen realiseren!
Toen Luc en Vera hun eerste alpaca’s een thuis gaven, was het liefde op het eerste gezicht. Hun kudde werd steeds groter en er werden plannen gemaakt voor een eigen alpacafokkerij. Om die droom te realiseren was er natuurlijk ook huisvestiging nodig voor de dieren.
Geert en Dieter Persyn baten als vader en zoon elk een site van hun zoogkoeienhouderij uit op twee verschillende locaties in Menen.
Verscholen in een bosrijke omgeving in Krombeke ligt Stal ’t Bardehof: een akkerbouwbedrijf in combinatie met een paardenhouderij én een camping met bijhorende faciliteiten.