In Weelde vind je het gesloten varkensbedrijf van Frank en Ann Van Dijck- Christianen: Duroc de Kempen. In 2000 kocht het koppel een kippen- en varkensbedrijf dat ze ombouwden naar een gesloten varkensbedrijf met ca. 550 zeugen.
Om zelf meer grip te hebben op zowel de kostprijs als kennis over de voeding, investeerden ze de afgelopen jaren o.a. in een brijvoerinstallatie.
De belangrijkste switch kwam er in 2017 toen Frank en Ann beslisten om over te schakelen naar een andere kruising. Door gebruik te maken van het Duroc-ras speelden ze in op de smaak van het vlees. Daarnaast legden ze voor de verkoop ook contact met lokale slagers.
Vandaag werken ze samen met diverse slagers uit de streek die hun verhaal mee ondersteunen. De varkens kunnen bewonderd worden in een speciaal daarvoor ontworpen “scharrelstal” met kijkruimte voor bezoekers. Deze ruimte, 't Perspektief, is ook beschikbaar voor groepen om een vergadering te organiseren, waarna je onder deskundige uitleg van de bedrijfsleiders een kijkje kan nemen op het bedrijf.
DLV stond in voor de ondersteuning, zowel bouwkundig als milieukundig, bij het ontwerp van de ammoniak-emissiearme vleesvarkensstal met kijkruimte en begeleidde hen tevens bij de aanvraag van de VLIF-steun.
Wil je jouw landbouwproject naar een hoger niveau tillen? Neem contact op met DLV voor deskundige ondersteuning en ontdek hoe wij jouw visie kunnen realiseren. Samen zetten we de volgende stap!
In het Oost-Vlaamse Aalter werd een voormalig varkens- en rundveebedrijf omgevormd tot een moderne paardenfokkerij.
Na uitbreiding van de hoofdvestiging in Ieper, werd een nieuw servicepunt voorzien in Kortemark.
Hoeve De Hemel, een historische hoeve uit 1300, kreeg een nieuw leven dankzij broers Pieter en Dries Claeys. Met respect voor het beschermde erfgoed transformeerden zij de oude stallen tot een charmant hoevehotel en breidden ze het paardenpension verder uit.